Mircea PODINA – Manager HR / GROUP COLAS ROUMANIE

Parteneriatul dintre Colas Romania, si Payroll Expert a demarat in August 2010, initial la nivelul santierului autostrazii A2 – Cernavoda-Medgidia, continuand fara intrerupere pana in prezent. Payroll Expert furnizeaza pentru Colas Romania servicii de salarizare, administrare de personal, supervizare si administrare a bazelor de date. Principalele avantaje oferite de Payroll Expert consta in reducerea mai mult decat substantiala a timpului de generare a diferitelor rapoarte si situatii imp use de reglementarile legale in vigoare sau necesare pentru raportarile interne.

Eficienta solutiilor Payroll Expert a dus la scurt timp de la initierea colaborarii la extinderea acestora si pentru celelalte companii membre ale grupului Colas in Romania astfel incat in 2011 Payroll Expert a devenit unicul furnizor in domeniu si pentru subdiviziunile teritoriale din Iasi, Suceava, Constanta, Mangalia, Craiova si Timisoara. Solutia software ASIS Plus, utilizata de Payroll Expert a fost dezvoltata, upgradata si interfatata cu aplicatiile de pontaj si financiar-contabilitate la cererea Colas Romania, astfel incat procesul de salarizare si administrare de personal a fost in mare masura automatizat.

Aplicatia ASIS Plus, dezvoltata initial pentru particularitatile unitatii din Cernavoda­ Medgidia, s-a dovedit un sistem de baza in intregul proces de administrare si control al costurilor fortei de munca si organizare. Arhitectura bazei de date este capabila sa ofere extrem de operativ 0 varietate de rapoarte si situatii, privind timpul de lucru, fluctuatia de personal, costurile cu forta de munca pe fiecare centru de cost si pe Hecare faza a centrelor de cost. Bazandu-se pe un sistem de operare simplu si intuitiv, ASIS Plus este un instrument folosit de catre toti reprezentantii departamentelor de resurse umane din cadrul grupului si manageri, desigur cu scopuri diferite Рintroducere date / generare situatii, interpretare si luare de decizii.

Demn de mentionat este faptul ca solicitarile privind functionalitatile specifice companiilor Colas din Romania au fost realizate de catre echipa tehnica a PayrollExpert rapid si corect, astfel incat intreaga transpunere in realitate a proiectului de adoptare a solutiei ASIS, cu toate fazele acesteia : analiza, design, dezvoltare, testare, training, implementare, a fost una excelenta, lipsita de dificultati. Un alt aspect deosebit al colaborarii a fost imbunatatirea ‘din mers” a functionalitatilor proiectate, datorita solutiilor ingenioase propuse de Payroll Expert. Payroll Expert a modificat de asemenea, la solicitarea expresa a Colas Romania, fluxurile operationale initiale ale softului, fapt care a dus la cresterea calitatii finale a serviciilor.

Disponibilitatea si capabilitatea de service profesionist pe parcursul unei perioade mari de timp sunt si ele un aspect important, avand in vedere caracterul dinamic al informatiei administrate, de-a lungul timpului aparand solicitari noi, pentru care a fost nevoie sa fie identificate solutii unitare, compatibile cu aplicatia deja dezvoltata. Receptivitatea, mentalitatea si seriozitatea echipei Payroll Expert, respectarea termenelor de realizare, dorinta de a furniza solutii eficiente, care sa vina in intampinarea si a unor situatii posibile si nu doar sa ofere solutii pentru cazurile curente sau locale, reprezinta un element de baza al succesului colaborarii Colas Romania cu Payroll Expert recomandand, totodata, Payroll Expert ca un partener de incredere.